صفحه اصلی > پژوهشی  > مراکز پژوهشی و آزمایشگاه ها > مرکز پژوهشی نانوزیست فناوری غذا 

 

مرکز پژوهشی نانوزیست فناوری غذا

 

مأموریت:

    ایجاد مرکزی پیشرو در انجام پژوهش های کاربردی دانش بنیان با هدف تولید ثروت بر بایه دانایی، از طریق تولید دانش فنی در حوزه نانو فناوری و زیست فناوری و فروش آن به متقاضیان داخلی و خارجی با هدف افزایش توان صادرات غیر نفتی کشور و در راستای خود کفایی کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و متعهد و استفاده از پتانسیل های بومی موجود در منطقه

 

گروه های پژوهشی مركز شامل گروه های زیر است:

1- گروه پژوهشی نانوزیست فناوری مواد غذایی

2- گروه پژوهشی اصلاح نباتات و زراعت مولكولی

 

1- گروه پژوهشی نانو زیست فناوری مواد غذایی

    با توجه به پتانسیل بسیار بالای منطقه جنوب غرب کشور و به ویژه شمال استان خوزستان از نظر کشاورزی و به منظور کاهش ضایعات فرآورده های کشاورزی و تبدیل آنها به فرآورده های تبدیلی با ارزش افزوده و افزایش سطح امنیت غذایی جامعه تاسیس گروه پژوهشی نانوزیست فناوری مواد غذایی با هدف استفاده از فناوری های نوین در صنعت غذا ضروری به نظر می رسد.

   مهمترین هدف این گروه پژوهشی، استفاده از فناوری‌های نوین نانوفناوری و زیست فناوری و به‌ویژه نانوزیست‌فناوری برای افزایش کیفیت مواد غذایی از نظر ماندگاری و سلامت بالا و امنیت غذایی و به تبع آن ارتقای سلامت افراد جامعه است.

 

2- گروه پژوهشی زراعت مولکولی

     تلاش­های جهانی برای استفاده از زراعت مولکولی به منظور ایجاد صنعتی جدید آغاز شده است و محصولات تولید شدة گیاهی اكنون به سوی تجاری سازی پیش می­روند، بطوریکه هم اکنون گیاهان به عنوان یك سیستم کارآمد در تولید پروتئین های نوترکیب از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. با توجه به پتانسیل بسیار بالای منطقه جنوب و جنوب غرب کشور و به ویژه شمال استان خوزستان از نظر کشاورزی امکان کاهش نیاز ملی و منطقه­ای به محصولات و داروهای نوترکیب و بومی نمودن فناوری­های جدید جهانی به خصوص نانوزیست‌فناوری برای تولید فرآورده­های جدید دارای ارزش افزوده فراهم است و به همین دلیل تاسیس گروه پژوهشی زراعت مولکولی با هدف استفاده از فناوری­های نوین در صنعت کشاورزی و دارویی کشور ضروری است.