صفحه اصلی > صفحات قالب جدید > اخبار دانشگاه

مراسم بزرگداشت قیصر امین پور در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول برگزار شد+گزارش تصویری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی جندی شاپور؛ مراسم بزرگداشت شاعر معاصر انقلاب و دفاع مقدس با حضور شاعران برجسته کشوری و عموم مردم در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم محمدرضا عصاری ریاست دانشگاه ضمن تقدیر و تشکر از حضور میهمانان و حاضرین در مراسم گفت: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بر اساس ظرفیت های خود و وظیفه ی ذاتی خود که زنده نگه داشتن، نشر و توسعه علم و فرهنگ است تصمیم به برگزاری این مراسم گرفت.

وی ادامه داد: بزرگی قیصر امین پور برای فعالان ادبی کاملا روشن است چرا که رهبر معظم انقلاب هم پس از درگذشت امین پور فرمودند: " دلمان به امین پور خوش بود که او هم از دست دادیم." اما لازم است که قیصر انقلاب برای عامه مردم و نسل جوانمان به خصوص استان خوزستان که زادگاه و زیستگاه امین پور است، تعریف شود تا راه و رسم و همچنین رفتارش برای جوانان ادب دوست چراغی شود.

در ادامه این برنامه عباس عبادی شاعر و فعال ادبی خوزستان ضمن تشریح نثرهای امین پور بیان نمود: اکثر مردم از شعرهای قیصر امین پور شنیده اند و به عنوان یک شاعر از وی یاد می کنند در حالی که بُعد نویسندگی امین پور به فراموشی سپرده شده است.

عبادی ادامه داد: نثرهایی از امین پور که به چاپ رسیده است به سه دسته ی نثرهای ادبی و داستانی، ژورنالیستی و روزنامه نگاری، آکادمیک و علمی تقسیم می شوند.

در ادامه ی مراسم میزگردی توسط شاعران برجسته کشور؛ قزوه، کاکائی و امینی تشکیل شد که به تحلیل و ویژگی های اشعار و شخصیت امین پور پرداختند.

در این میزگرد بیان داشتند: زبان شعری امین پور بسیار ساده و روان بود و سعی داشت از کلماتی استفاده نماید که برای همگان قابل فهم نیز باشد؛ معنای اشعار وی در ظاهر به قدری ساده و روان هستند که در ابتدا نمیتوان متوجه عمق موضوع و مضمون شعر شد، این سادگی در وزن اشعار هم به چشم می آید به گونه ای که برخی اساتید و مدرسین ادبیات اشعار امین پور را در قالب شعر منثور قرارداده اند.

شاعران حاضر در خصوص ویژگی های اخلاقی امین پور اذعان کردند: امین پور فردی بود که از مطرح شدن دوری می کرد و بسیار ساده و مردمی بود همچنین وی در دانشگاه ارتباط بسیار نزدیکی با دانشجویان نیز برقرار می نمود.

دکتر سنگری شاعر و محقق ادبی نیز در این مراسم اظهار داشت: یکی از ویژگی های یک شاعر خوب گره خوردگی حافظه اش با جامعه و رسوب در مردم است که این ویژگی در قیصر به وضوح دیده می شود؛ قیصر امین پور به سبب روانی و سلامت در زبان اشعارش سعدی زمانه است و بسیاری از شعرای ما نتوانسته اند سروده ای عرضه نمایند تا مردم با آن ارتباط گیرند که این نشان دهنده ی عدم ارتباط گیری درست با جامعه است اما قیصر به خوبی در مردم نفوذ کرده و ارتباط برقرار نمود.

وی ادامه ادامه داد: آشناترین واژه در سروده های امین پور کلمه درد می باشد زیرا که به خوبی مشکلات مردم را لمس و درک نمود، نمونه بارز آن را در شعری که در وصف دزفول و شب های بمب باران سرود میتوان دید؛ قیصر در این شعر پابه پای مردم ایستادگی نمود، اشک ریخت و زندگی کرد.

قاضی امام جمعه دزفول گفت: برپایی چنین مراسماتی بسیار نیاز است چراکه فضایی پربار و فاخر دارند و آشنایی جوانان ما با افراد برجسته کشور مسئله ای مهم است.

در پایان این مراسم امام جمعه، فرماندار، نماینده، ریاست دانشگاه جندی شاپور و دیگر مسئولین و شاعران بر روی اثر هنری که توسط مرتضی خدادای از چهره ی قیصر امین پور خلق شد را امضا نمودند.

گزارش از: مریم صاحب محمدی

٠٠:٣٣ - يکشنبه ١٥ ارديبهشت ١٣٩٨    /    شماره : ١٥٦٠    /    تعداد نمایش : ٢٦٣