دانشگاه صنعتی جندی شاپور با تحقیقات گسترده های تک وارد عرصه تولید فناوری شارژ بیسیم شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دکتر نمدمالان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور پس از انجام تحقیقات و نگارش مقالات معتبر موفق به طراحی و ساخت دستگاه انتقال بی سیم جریان الکتریکی با راندمان بالای ۹۰ درصد برای شارژ خودروهای الکتریکی شد.

دکتر نمدمالان گفت: دستگاه انتقال بی سیم جریان الکتریکی قدرت قابل ملاحظه ای را می تواند انتقال دهد که برای سیستم خودروهای الکتریکی بسیار مفید است، پیش از این برای شارژ خودروهای برقی باید سیستم خودرو را با سیم به پریز برق متصل می کردیم؛ که این امر به دلیل توان بالا موجب فرسودگی کانکتورها و می شد؛ علاوه بر آن استفاده از سیم نیازمند حوصله می باشد، اما اگر شارژ خودرو به صورت بیسیم باشد خودرو در حالت پارک از قسمت شاسی به این سیستم متصل و خودرو بدون دخالت راننده شارژ می شود.

وی ادامه داد: از دیگر مزیت‌های این دستگاه شارژ به صورت پویا و در حال حرکت است؛ که در مدت کم باعث کاهش حجم باتری و هزینه ساخت خودروی الکتریکی خواهد شد.

دکتر نمدمالان ضمن بیان این موضوع که پژوهش صورت گرفته توسط وی، در زمینه شارژ بی سیم باتری خودرو الکتریکی می باشد اذعان نمود: شارژ بی سیم کاربرد زیادی در صنایع مختلف از جمله پزشکی و صنایع فضایی دارد به طور مثال دستگاه آندوسکوپی یا کولونوسکوپی در پزشکی که جهت معاینه وارد بدن می شود نیاز به شارژ یا تعویض باتری که امری زمانبر می باشد، دارد اما با دستگاه شارژ بی‌سیم این مشکل برطرف خواهد شد.

وی در خصوص استقبال از این پژوهش بیان نمود: که به دنبال یک قرارداد پنج ساله با پژوهشگاه نیرو هستیم اما متاسفانه به دلیل نبودن تعداد قابل توجهی از خودروهای برقی در ایران در حال حاضر شرکتی در داخل کشور از این پژوهش استقبال نکرده است.

دکتر نمدمالان گفت: در خصوص پژوهش شارژ بی‌سیم خودروهای الکتریکی توسط دستگاه انتقال بیسیم جریان الکتریکی پروژه و تفاهم‌نامه‌های مشترکی با دانشگاه اوکلند که صاحب اولین فناوری شارژ بیسیم در دنیا و در رتبه 80 در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا می باشد، در حال بررسی و به امضا رسیدن است.

گزارش: مریم صاحب محمدی

١٢:٢٤ - پنج شنبه ٢٣ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ١٥٩٩    /    تعداد نمایش : ٣٤٦