صفحه اصلی > صفحات قالب جدید > اخبار دانشگاه

حجت الاسلام و المسلمین علوی خطاب به انجمن های علمی و فرهنگی دانشجویی:

عزت و سربلندی وابسته به تلاش، وقت‌گذاری و همت شماست.

به گزارش روابط عمومی، حجت الاسلام علوی، مسئول محترم نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، در گفتگویی با خبرنگار مرکز مستند مسیر، به تبیین اهمیت رابطه صنعت و دانشگاه در تحقق اقتصاد مقاومتی و نقش جامعه دانشگاهی کشور و به خصوص جوانان در این خصوص، پرداختند.

مسیر: رهبر معظم انقلاب ابتدای امسال نقشه راهی ارائه دادند و امسال را سال اقتصاد و فرهنگ نام گذاری کردند. اهمیت این دو مقوله را، در شرایطی که 35 سال از انقلاب مردم ایران می‌گذرد، چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- در رهنمودهای مقام معظم رهبری در طول این سالیان، با توجه به رسالت جهت‌گیری نظام که به ایشان محول شده٬ شاهد تذکراتی هستیم که تمام خردمندان و عقلا تصدیق به یک منشأ روحانی داشتن این بیانات و تصدیق به عملیاتی بودن آن‌ها را دارند. امسال نیز با توجه به مجموع شرایط داخلی و بین‌المللی رهنمودی را بیان فرمودند که جا دارد به آن به عنوان یک دستور صریح و مسلم بنگریم؛ در این باره دو نکته هست که نباید فراموش شود٬ اول این که همه‌ی ما مسلمان هستیم و در ثانی همه‌ی رفتارهای ما و باورهای ما باید سر منشأ دینی داشته باشند٬ و با نگاه به اعتبار وجود رهبری شاهدیم که همه رهنمودهای ایشان از این دو منشأ است؛

خب ما نگاه که می‌کنیم می‌بینیم کشوری هستیم که داعیه دار استقلالیم و این استقلال برای قدرت‌های استکباری قابل پذیرش نیست چرا که دوست دارند همه را مطیع خود ببینند؛ ما شاهد این موضوع هستیم که برخی متدینین به این نتیجه می‌رسند که ما باید کاملاً از مردم دنیا و امور دنیوی کناره‌گیری کنیم و باید یک ریاضت‌های خاص و یک قناعت‌هایی که در سطوح مختلف دین بیان شده را رعایت کنیم. در صورتی که حقیقت این است که دین ما آثار اجتماعی فراوانی دارد و دستورات و احکام که به تعبیر امروز مربوط به تنظیم روابط بین‌الملل برمی‌گردد فراوان در آن وجود دارد؛ می‌خواهم این را بگویم که ابداً نمی‌توان منظور رهبر معظم انقلاب را به یک اقتصاد ریاضتی و یک اقتصاد حداقلی تعبیر کرد؛ بلکه باید باعث بروز و ظهور یک اقتصاد قوی و قدرت بین‌المللی بشود٬ قدرتی که بدون حذف دیگر قدرت‌ها خودش را نشان می‌دهد؛ این راه عزم ملی که آقا فرمودند. در این راه باید با تلاش جهادی و وقفه ناپذیر بتوانیم اقتصاد خود را که در عین حال پویا و زنده است٬ در حال ارتباط با تمام جوامع دنیا٬ شخصیت یکسان و استقلال خود را نیز حفظ کنیم؛ یک استقلال منفعل نباشد؛ اینجا وظیفه‌ی آحاد ملت ایران چه در داخل و چه در خارج٬ و وظیفه همه دستگاه‌های اجرایی به خصوص بخش‌های اقتصادی همچنین به طور ویژه٬ دانشگاه‌ها به عنوان قوه‌ی متفکر نظام٬ این است که رهنمود‌ها را به عمل در آورند٬ تا بتوانیم تمام راه‌های به فعلیت در آوردن امکانات داخلی و آزاد سازی ظرفیت‌های بومی و راه‌های ارتباط با جامعه‌های بین‌المللی را شناسایی کرده و یک تلفیق سودآور برای خود و همه‌ی آحاد بشری طراحی و اجرا کنیم.

مسیر: یکی از زیر ساخت‌های مهم اقتصاد مقاومتی،که در دستور کار دولت قرار گرفته است، دانشگاه‌های کشور هستند و ارتباط صنعت با دانشگاه به عنوان یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی که در واقع اقتصاد دانش بنیان است مطرح است. رسالت دانشگاه صنعتی جندی شاپور در خصوص این مسئله را با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و علمی استان و منطقه تا چه اندازه مهم ارزیابی می‌کنید؟

- خدای متعال نعمت‌های زیادی را در اختیار بشر قرار داده و ما نیز در کشور خود از نعمات وافری برخورداریم و شاید بتوان گفت تاجایی که اگر به دنبال اجرایی شدن این فرامین و رهنمود‌ها نباشیم یک نوعی کفر نعمت است٬ خب ما هم می‌توانیم اقتصادی به ظاهر فعال داشته باشیم٬ یعنی اقتصادی شبیه ژاپن یا چین٬ که می‌بینید هر وقت می‌خواهند با آن‌ها بازی می‌کنند و خیلی راحت می‌توانند سربه سرشان بگذارند و برایشان دغدغه و مشکل ایجاد کنند٬ خب ما باید در دانشگاه به عنوان یک وظیفه ذاتی به آن تعبیری که حضرت امام (ره) فرمودند که دانشگاه باید مبدأ تحول باشد و دانشگاه باید کارخانه‌ی آدم سازی باشد، جامعه عمل بپوشانیم٬ تا نگذاریم به چیزی شبیه اون‌ها بدل شویم.

به هر حال دانشگاه باید با تمام ظرفیتش وارد عمل شود٬ وارد میدان شود و مسائلی را که از علوم مخفی کرده‌اند و مسائل کاربردی را کشف کرده تا خیلی راحت‌تر بتوانیم منابع خدادادی این سرزمین را بالفعل کنیم٬ و بتوانیم آرمان‌های بزرگ توحیدی این سرزمین و این ملت را در دنیا انتشار دهیم.

برای ما باید انجام دادن رسالت‌های خود٬ جدیت و تلاش بی‌وقفه اساتید و دانشجویان و این گروه‌های علمی و انجمن‌های دانشجویی که دانشجویان تشکیل می‌دهند و خالصانه و صادقانه وقت خود را در راه کشف علم و در راه کاربردی کردن آن‌ها و در راه عزت مداری مردم به کار می‌گیرند٬ این‌ها را باید خیلی جدی بگیریم و برای ما مهم باشد تا بتوانیم موجبات عزت و استقلال کشورمان را فراهم کنیم.

مسیر: گویا خود دانشگاه در خصوص رابطه صنعت با دانشگاه و نظام مهارتی طرحی را در دست اجرا دارد که متوجه اساتید هیئت علمی و دانشجویان است. نقش اساتید هیئت علمی و انجمن‌ های علمی در بوقوع پیوستن عزم دانشگاهی برای اجرایی شدن این طرح را تا چه حد می‌دانید؟

- به لطف خدای متعال اوضاع و شرایط کلی زیر ساختارهای کشور به تحولی رسیده‌اند که دولت کارگروهی تشکیل داده در سطح معاونت علمی و فناوری‌ دولت، متشکل از معاونت ریاست جمهوری و معاونین مربوطه‌ی وزارتخانه‌هایی که درگیر مسائل اقتصادی کشور هستند، به نام شورای سیاستگذاری دانش و صنعت. رئیس دانشگاه ما نیز به عنوان یکی از عنصرهای حقیقی این شورا که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده است فعالیت می‌کنند. کار این شورا این است که بتواند تمام بودجه‌های کشور در این زمینه را در راستای ارتقای وضع صنعت و کشاورزی، تولیدات و خودکفایی کشور ساماندهی کند. دولت نمی‌تواند تمام امکاناتش را منحصر کند در پیشرفت دانشگاه‌های کشور یا دانشگاه جندی شاپور نوعی. هرکسی باید برای خودش وظیفه ای قائل بشود و این وظیفه را بتواند با نهایت سعی و تلاش جهادی  برای کل جامعه اسلامی الگو کند و این رسالت اصلی خودش باید تاثیر گذار باشد تا بتوانیم یک تجمیعی از این اراده‌ها و همت‌ها را در این مجموعه شاهد باشیم.

جوان‌های ما نشان دادند و ثابت کردند که خالصانه می‌توانند کشور را با عزت و مقتدر نگاه بدارند. انجمن‌های علمی و فرهنگی دانشجویی ما هم باید به این نتیجه برسند که فقط و فقط عزت و سربلندی این آب و خاک و این مرز و بوم وابسته به تلاش، وقت‌گذاری و همت آن‌هاست.

١٨:٥٥ - يکشنبه ٢٨ ارديبهشت ١٣٩٣    /    شماره : ٥١٩    /    تعداد نمایش : ١٤٤٤