صفحه اصلی > پژوهشی  > مراکز پژوهشی و آزمایشگاه ها 


مرکز پژوهشی نانوزیست فناوری غذا

 

مأموریت:

    ایجاد مرکزی پیشرو در انجام پژوهش های کاربردی دانش بنیان با هدف تولید ثروت بر بایه دانایی، از طریق تولید دانش فنی در حوزه نانو فناوری و زیست فناوری و فروش آن به متقاضیان داخلی و خارجی با هدف افزایش توان صادرات غیر نفتی کشور و در راستای خود کفایی کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و متعهد و استفاده از پتانسیل های بومی موجود در منطقه

 

گروه هاي پژوهشي مركز شامل گروه هاي زير است:

1- گروه پژوهشي نانوزيست فناوري مواد غذايي

2- گروه پژوهشي اصلاح نباتات و زراعت مولكولي

 

1- گروه پژوهشی نانو زيست فناوري مواد غذايي

    با توجه به پتانسیل بسیار بالای منطقه جنوب غرب کشور و به ویژه شمال استان خوزستان از نظر کشاورزی و به منظور کاهش ضایعات فرآورده های کشاورزی و تبدیل آنها به فرآورده های تبدیلی با ارزش افزوده و افزایش سطح امنيت غذايي جامعه تاسیس گروه پژوهشی نانوزيست فناوري مواد غذایی با هدف استفاده از فناوري هاي نوين در صنعت غذا ضروري به نظر مي رسد.

   مهمترین هدف این گروه پژوهشی، استفاده از فناوری‌های نوین نانوفناوری و زیست فناوری و به‌ویژه نانوزیست‌فناوری برای افزایش کیفیت مواد غذایی از نظر ماندگاری و سلامت بالا و امنيت غذایی و به تبع آن ارتقای سلامت افراد جامعه است.

 

2- گروه پژوهشی زراعت مولکولی

     تلاش­های جهانی برای استفاده از زراعت مولکولی به منظور ايجاد صنعتي جديد آغاز شده است و محصولات توليد شدة گياهي اكنون به سوي تجاري سازی پيش مي­روند، بطوریکه هم اکنون گياهان به عنوان يك سيستم کارآمد در تولید پروتئین های نوترکیب از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. با توجه به پتانسیل بسیار بالای منطقه جنوب و جنوب غرب کشور و به ویژه شمال استان خوزستان از نظر کشاورزی امکان کاهش نیاز ملی و منطقه­ای به محصولات و داروهای نوترکیب و بومی نمودن فناوری­های جدید جهانی به خصوص نانوزیست‌فناوری برای تولید فرآورده­های جدید دارای ارزش افزوده فراهم است و به همین دلیل تاسیس گروه پژوهشی زراعت مولکولی با هدف استفاده از فناوري­هاي نوين در صنعت کشاورزی و دارویی کشور ضروري است.