پژوهش‌های کاربردی تبادل دانش و یافته‌های دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی کشور است. شناسایی و حل چالش‌ها و نیازهای موجود در جامعه، مراکز صنعتی و دستگاه‌های اجرایی عامل کلیدی توسعه پایدار در کشور خواهد بود،  از طرفی تنوع این معضلات منجر به گسترش عرضه پژوهش‌های کاربردی شده است؛ لذا باتوجه‌به اهمیت پژوهش‌های کاربردی و سوق‌دادن پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت حل مسائل و مشکلات جامعه، دفتر ارتباط با جامعه و صنعت تلاش می‌نماید، آخرین اولویت‌های پژوهشی را از سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی اخذ و به اطلاع اعضاء هیئت‌علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برساند تا با تعریف پایان‌نامه/رساله دانشجویان در راستای این اولویت‌های اعلام شده، به سمت کاربردی شدن پژوهش‌های انجام شده گام برداشته شود.

سامانه‌ها

توضیحات

مدیریت پژوهش و فناوری ایران (مپفا)

پنجره واحد خدمات پژوهشی وزارت عتف باهدف ارائه کلیه خدمات پژوهشی بر بستر الکترونیک در معاونت پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت ایجاد شده است. کلیه کاربران حقوقی شامل سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، انجمن‌های علمی و سایر نهادهای فعال در حوزه علم، فناوری و نوآوری و همچنین اشخاص حقیقی شامل اعضای هیئت‌علمی، نخبگان، فناوران و پژوهشگران بدون نیاز به مراجعه به سامانه‌های مختلف از طریق این درگاه به کلیه خدمات و سامانه‌های حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دسترسی دارند.

این سامانه به آدرس https://mapfa.msrt.irقابل‌دسترسی است.

سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری  (ساتع)

این سامانه در دو بخش عرضه و تقاضا پژوهش فعال است. در بخش تقاضا، شرکت‌هایی که نام آن‌ها در فهرست مصوب آیین‌نامه قرار دارد می‌توانند نسبت به ثبت اولویت‌های خود از طریق این سامانه اقدام نمایند. این اولویت‌ها توسط پژوهشگران قابل‌مشاهده و ارائه پیشنهاد طرح می‌باشد.در بخش تقاضا کلیه اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگران و فناوران مراکز پژوهش و فناوری که تمایل به پیشنهاد پروژه دارند می‌توانند از طریق درگاه این سامانه،  فهرست اولویت‌ها را مشاهده و پس از ثبت‌نام در این سامانه و تأیید دانشگاه یا مرکز پژوهش و فناوری نسبت به ارسال پیشنهاده خود به شرکت‌ها اقدام نمایند.

این سامانه به آدرس http://sate.atf.gov.irقابل‌دسترسی است.

سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه (ساجد)

سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه باهدف ساماندهی فعالیت‌های مربوط به ارتباط دانشگاه‌ها با جامعه و صنعت و تجمیع این فعالیت‌ها در یک سامانه جامع به وجود آمده است. این سامانه نیازهای سازمان‌ها را از پژوهش و فناوری به آگاهی همگان می‌رساند و از سوی دیگر، با معرفی پژوهشگران و فناوران به سازمان‌ها، حرکت به سمت پژوهش‌های کاربردی دانشگاه‌ها و همکاری‌های بلندمدت بین آن‌ها و سازمان‌های اجرایی را تسهیل می‌نماید. از بخش‌های مختلف سامانه ساجد می‌توان به: مهارت‌افزایی، رصد اشتغال دانش‌آموختگان، کارآموزی، هدایت شغلی و کاریابی تخصصی، نیازهای پژوهشی صنعتی و پایان‌نامه‌های تقاضامحور، امریه‌های ارتباط با جامعه و صنعت، فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی در جامعه و صنعت اشاره کرد.

این سامانه به آدرس https://sajed.msrt.irقابل‌دسترسی است.

سامانه تاپ

طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) با محوریت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و ستاد کل نیروهای مسلح اجرا می‌گردد. هدف این طرح، توسعه دانش‌بنیان بنگاه‌ها از طریق بهره‌مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقای سطح مهارت فارغ‌التحصیلان مشمول خدمت سربازی، تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه باهدف کاربردی شدن دانش و یافته‌های جدید علمی و فناوری اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی، ارتقای توان فنی و مهندسی بنگاه‌های صنعتی، معدنی و تجاری و ظرفیت‌سازی اشتغال از طریق خلق ارزش‌افزودة جدید و تأمین اشتغال‌زایشی و پایدار می‌باشد.

این طرح در سه بخش برای دانش‌آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تمایل دارند پایان‌نامه‌های خود را به‌صورت مسئله‌محور انجام دهند و اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی که مایل‌اند در قالب طرح پسادکترای صنعتی و فرصت مطالعات، انجام پروژه‌های مستقل یا مشترک در بنگاه‌های صنعتی و معدنی فعالیت نمایند، اجرا می‌شود.

این سامانه به آدرس http://iranetop.irقابل‌دسترسی است.

بنیاد ملی علم ایران

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور از سال ۱۳۸۲با تصویب شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی فعالیت خود را آغاز کرد. ضرورت حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور همواره موردتوجه سیاست‌گذاران کشورمان بوده است؛ چنان‌که پیش از تشکیل این صندوق، شورایی بنام شورای پژوهش‌های علمی کشور نیز زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور، ایده تشویق و حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را موردتوجه قرار داده بود. هدف اصلی از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در واقع ایفای وظایف بنیاد ملی علم ایران بوده است. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در مدت فعالیت بیش از یک دهه خود اقدام‌های مؤثری را در حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام داده است. عمده فعالیت‌های این صندوق در حوزه‌های: حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسا‌دکتری، ثبت اختراعات، کرسی پژوهشی، پژوهانه (گرنت) و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری، انجام می‌گیرد.

 جزئیات عناوین این حوزه‌ها در سایت https://insf.orgقابل‌مشاهده است.

پژوهشگاه نیرو

پژوهشگاه نیرو موسسه‌ای است که برای سازمان‌دهی تحقیقات و پژوهش‌های علمی و کاربردی و پاسخ به بسته‌های موردنیاز در توسعه فنّاوری صنعت برق تشکیل شده است. گروه‌های پژوهشی پژوهشگاه نیرو، متولیان اصلی مدیریت پژوهش در حوزه‌های تخصصی مرتبط با صنعت برق و انرژی و هستند. گروه‌های پژوهشی در حوزه نیروگاه و تجهیزات دوار، حوزه سازه‌ها و مطالعات فشارقوی، حوزه محیط‌زیست و مطالعات انرژی، حوزه نرم‌افزار، شبکه و مخابرات، حوزه محیط‌زیست و مطالعات انرژی، حوزه الکترونیک و سیستم‌های قدرت، حوزه شیمی و متالورژی و حوزه مدیریت و اقتصاد فعالیت دارند.

این پژوهشگاه به آدرس https://www.nri.ac.irقابل‌دسترسی است.

نظام ایده ها و نیازها (نان)

سامانه نظام ایده‌ها و نیازها با نام اختصاری نان برای هدف‌دار نمودن موضوعات پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقطع تحصیلات تکمیلی است. این سامانه یکی از ابزارهای قدرتمند جهت ایجاد نظام ملی نوآوری مبتنی بر ایجاد ارتباط مستقیم بین نیازهای جامعه، صنایع خصوصی دولتی و پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد خواهد بود. سامانه نان یک بانک اطلاعاتی متمرکز و یک زنجیره پژوهش فناوری و نوآوری تکمیل شده به جهت  هدفمند و نیاز محوری کردن بخش مهمی از فعالیت‌های پژوهشی در جهت رفع نیازها کشور در مسیر توسعه همه‌جانبه علمی است.

این سامانه به آدرس https://nan.acقابل‌دسترسی است.

بنیاد ملی نخبگان

بنیاد ملی نخبگان باتوجه‌به مأموریت‌های خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» ایستگاه‌های مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامه‌ریزی کرده است. رویکرد بنیاد شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیت‌های نخبگانی آنان در تمامی حوزه‌ها و همچنین توسعه فعالیت‌های نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است. ازاین‌رو بنیاد ملی نخبگان با ساماندهی طرح‌های مختلف به‌منظور حمایت از دانشجویان در پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی، تسهیلات خدمت نظام‌وظیفه تخصصی دانشجویان نخبه، تسهیلات شناسایی استعدادهای برتر و کمک به جذب آنها در دستگاه‌های اجرایی کشور، طرح‌های پژوهشی و... می‌پردازد.

جزئیات کامل طرح‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در سایت این بنیاد به آدرس https://bmn.ir قابل‌دسترسی است.

Title

Links

Title
Links
Address
full address
footer logo